'Streekbierfestival Utrecht'

2, 3, 4 en 5 april

Entree GRATIS!

Tijdens deze editie staan de mooiste Nederlandse brouwerijen op het biermenu met twee van hun best gebrouwen bieren! Met de plattegrond kom je langs de leukste cafés van Utrecht van bruin- tot bier- en van eet- tot grand café!

In ieder café twee kunnen twee verschillende bieren geproefd worden van de deelnemende brouwerijen. In elk café staat één Nederlandse brouwerij centraal. Om het mogelijk te maken de vele bieren te proeven maken wij gebruik van proefglazen.

Stippel zelf je route uit en stel je eigen menu samen,
óf kies uit één van deze 3 routes door de stad -->

De hele santemukraon / route 1:

(Stadhuisplein - Janskerkhof - Lucas Bolwerk)
cafés: Tilt – de Stad – Pandje – Vrienden – Florin – Luden – Hofman – Jansbar – Hemingway – de Zaak – Winkel van Sinkel - Stan&co – Ubica – Liquor bar - Voortuin – het Hart

‘k zie ’t al, de lâmp hânk scheef / route 2:

(Vredenburg – wijkC - Neude)
cafés: Stadsgenoot – Domkop - Back and Fourth – Neutje – le Journal – Flater - Toque Toque - Quignon – Oudaen - Stathe - van Wegen - Jeu de boules bar - Willem Slok - Kloek - Olivier

As de Dom valt leigh die in de zoadelstroat / route 3:

(Mariaplaats - Domplein - Ledig Erf)
cafés: Uitspanning Boslust - Taphuys - Jozef - Dikke dries - Lebowski - Vingerhoed - Springhaver - deRat - de Morgenster - Lijn 4 - Stichtse Taveerne - de Poort - Ledig erf

Ook zullen in de cafés weer verschillende bierbegeleiders te nuttigen zijn!

Het biermenu is tijdens het festival verkrijgbaar in elk café en wordt een week voor het festival op onze website, Facebookpagina en Twitteraccount geplaatst.

Wij hebben dr zin in!

Proost!

Bockbier festival Cafe van Wegen

Bockbier Feest

Bokbier of bockbier (naar het Duits: Bockbier) is een sterk seizoensbier. De mooie donkere variant wordt tussen oktober en februari verkocht en wordt herfstbok genoemd.

Cafe van Wegen besteed ieder jaar weer aandacht aan het bockbier. In de maand oktober bent u van harte welkom om verschillende bieren te komen proeven. Ook is er het jaarlijkse Bockbier Feest, een feestelijke avond die helemaal in het teken van de bockbieren staat.

Smartlappen Festival

Het grootste smartlappenfestival van Nederland. In het weekend van het festival kun je in meer dan 40 Uteregse cafés en restaurants terecht voor tranentrekkers en schuimend bier. En omdat een goede bodem dan wel handig is, serveren veel restaurants tijdens het Smartlappenfestival een speciaal Smartlappendiner.

Cafe van Wegen heeft ieder jaar weer een mooie artiest voor u geregeld.

Smartlappen festival Utrecht
Beaujolais

Beaujolais Primeur

Traditioneel wordt op de derde donderdag in november de beaujolais nouveau, in Nederland de beaujolais primeur genoemd, op de markt gepresenteerd. Deze primeur is wijn van de eerste persing, met veel ‘fruit’, vaak nog wat schraal bij de eerste slok, maar in de afdronk kan al wel de kwaliteit van dat jaar en dat huis worden herkend.

De laatste jaren lijkt deze traditie wat in het verval te raken. Café van Wegen wil het verhaal van dit haast vergeten wijntje in stand houden en besteed in november extra veel aandacht aan de beaujolais primeur.

Met een feestelijke opening van het beaujolais seizoen en iets lekkers bij ieder wijntje dat u bestelt kunt u optimaal genieten van de beaujolais primeur bij Café van Wegen.

Borrelen in Utrecht? Café van Wegen is het café bij uitstek, ook voor een bedrijfsfeest in Utrecht! Met een speciaalbier en wijnkaart komt u niks te kort!
cafevanwegenlogo

Gezellig borrelen in Utrecht - al sinds 1883